חג שבועות שמח!
חג שבועות ידוע כחג הגבינות, וגבינות אכשהוא תמיד משתלבות עם בצק – פיצה, רביולי, לזניה, פסטה, ניוקי..
ובעצם – למה???
אפשר להכין לארוחת החג מנה או שתיים כ"מוקבל" על בסיס בצק, עם כל הדברים המשמינים, אבל אפשר בהחלט לשלב את הגבינות בכל מיני מתכונים על בסיס ירקות שהם הרבה יותר בריאים ומזינים!
כעקרון, גבינה זה מזון נהדר – עשיר בחלבון, דל פחמימות, יש הרבה סוגים (צפתית, בולגרית, עיזים, גינה לבנה, קוט'ג, צהובה וכ'ו) וגם לגבי אחוזי השומן הגבוהים, היום כבר ידוע שהם לא כאלה מזיקים כמו שחשבו פעם, יש תזונה שלמה שמאוד נפוצה , תזונת 'קיטו' שמבוססת בעיקר על שומן – וביניהם גם גבינות שמנות, ויש מחקרים שמראים שזה בעצם מרזה, משרה תחושת שובע לאורך זמן, ואפילו מועיל לאיזון הסוכר בדם ומומלץ לסוכרתיים.
אז הכנתי לכם 5 רעיונות למאכלים שהם – MUST בשולחן החג – שהם מזינים, דלי פחמימות ועשירים בשומן וחלבון.
- אנטי פסטי – חובה!
מחבר ירקות לפי בחירתכם, חותכים לפרוסות בהתאם לירק, מוסיפים תיבול עדין של שמן זית פלפל ומלח, ושמים בתנור או בנינג'ה.
הירקות שאני שמה באנטיפסטי: גמבות ב 3 צבעים – אדום, כתום, צהוב, פלפל ירוק, פטריות, קישואים, כרובית, ואפשר להוסיף גם בטטה (פחמימה אבל נו, אם צריך לחרוג אז עם זה) - קרפצ'יו סלק- מושלם!
עוטפים את הסלק בנייר כסף – כמו תפוח אדמה למדורה, שמים בתנור למשך כשעה על 200 מעלות או עד שזה מתרכך.
מוציאים, נותנים לזה להתקרר ואז הקליפה יורדת בקלות
פורסים לפרוסות דקות ומסדרים על צלחת שטוחה גדולה- כמו שמפזרים קרפצ'יו
תיבול: שמן זית, מעט סילאן וחומץ בלסמי, וקצת מלח
מפזרים מלמעלה גבינה שחתוכה בריבועים קטנים , או מפוררת – פטה, עיזים, בולגרית,פרמג'ן – מה שבא לכם
מפזרים מלמעלה שברי אגוזי מלך / פקאנים / שקדים – שוב מה שבא לכם
אפשר לפזר ממעלה גם קצת בצל ירוק או צנוברים אך לא חובה - קאפקייקס תרד וגבינות – הכי קל להכנה בקערה אחת
300-400 גרם תרד – קפוא (שהופשר מראש) או טרי – חתוך דק
3-4 ביצים תלוי בגודל
גביע גבינה לבנה או גביע קוטג או גביע יוגורט – מה שיש בבית
גבינה קשה מגורדת – פטה/עיזים/בולגרית – מה שיש בבית (לפי העין כמות נכבדת)
4 כפות קמח שקדים
פלפל, מלח, קצת שום כתוש, כפית אבקת אפיה
* אפשר להוסיף גם קצת בצל מטוגן
מערבבים טוב טוב ומחלקים לקאפקייקס – אפשר גם להשים בתבנית רגילה כמובן
מכניסים לתנור שחומם מראשל 180 מעלות למשך כ – 40 דקות או עד שקיסם יוצא יבש - לביבות קישואים
מגרדים בפומפייה 2-3 קישואים – וסוחטים טוב טוב מהנוזלים שיהיה כמה שיותר יבש
מוסיפים לקערה עם: 2 ביצים, 2 כפות שמן זית, 2 כפות טחינה גולמית, 3 כפות גדושות קמח שקדים (אפשר בהמשך להוסיף עוד קצת עם זה נראה נוזלי מידי)
מתבלים ב: 2-3 שיני שום, מלח, פלפל שחור
לקוחים תבנית עם נייר אפייה מרססים בשמן זית ושמים 'קציצות' מהתערובות בעזרת כף – שמרו על מרווחים
ומכניסים לתנור שחומם מראש ל 180* למשך כ 30 דקות
מומלץ לאכול עם יוגורט או לאבנה ליד. - פשטידת גמבות צבעונית
2-3 גמבות גמבות- רצוי בצבעים שונים – אדום כתום צהוב (אפשר גם ירוק…)- שוטפים היטב מהרעינים וחותכים לקוביות
במחבת עם מעט שמן זית מטגנים בצל כשהוא קצת משחים מוסיפים את הגמבות ומטכנים עוד מעט רק עד לריכוך – משאירים לצינון
בקערה גדולה מערבבים -גביע קוטג' או גבינה לבנה + 1/2 כוס גבינה מגורדת + 100 גרם גבינה מלוחה קשה לבחירתכם (פטה, צפתית, עיזים)
3 ביצים + 3 כפות קמח שקדים + כפית אבקת אפיה + מלח פלפל
מוסיפים את הבצל עם הפלפלים, יוצקים לתבנית ואופנים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות במשך כ 40 דקות
מוציאים מהתנור ומחכים כחצי שעה להתייצבות.
והנה, כבר מכל אלה אפשר להכין ארוחה נהדר, דלת פחמימות, עשירה בחלבון ושומן, משביעה ומזינה!!
בהצלחה וספרו לי איך יצא
ממני אליכם, נוגה 💜