חגי תשרי (ראש השנה, יום כיפור וסוכות ) ממש בפתח, כולם מתרגשים, שנה חדשה התחלות חדשות, בגדים לבנים, והרבה ארוחות חג!
למזלנו השנה כל ערבי החג נופלים על שישי, אז אומנם יש פחות ימי חופש, אבל לפחות ככה יש פחות ארוחות משפחתיות גדולות מבדרך כלל.
ארוחות החג מלאות בכל טוב, בשר, דגים, תוספות למיניהן, סלטים מגוונים ואיך לא, קינוחים! כשיש הרבה מאוד אוכל על השולחן אנחנו דבר ראשון אוכלים עם העיניים, הכל נראה כל כך טוב ואנחנו רוצים לטעום מהההההכל, המאכלים הם קצת יותר מושקעים מבדרך כלל, ולרוב כשאנחנו יודעים שיש ארוחת חג בערב אז אנחנו כל היום 'צמים' כדי שנגיע לערב רעבים שיהיה לנו 'מקום' לטעום מכל המטעמים.
ואז… אנחנו אוכלים ואוכלים, קצת מזה וקצת מזה, וטועמים גם מזה. באיזשהוא שלב כפתור נפתח ואנחנו יושבים שעונים לאחור עם היד על הבטן… בת'כלס מרגישים כבר קצת רע, בין אם זה כבדות שממלאת את הבטן ובין אם בגלל המחשבה על כמה שעות נצטרך להיות במכון כדי לכפר על הארוחה הזו.
אז הינה לכם 8 טיפים איך להנות מכל אהרוחות האלה וגם להצליח לא לעלות במשקל.
- דבר ראשון, במהלך היום לפני הארוחה נסו לשלב אימון, אפילו קצר….
אם אתם רשומים למכון, פנו לכם שעה להזיז קצת את הגוף, ('אין לי זמן' – זה תרוץ שממש לא מתקבל) ואם לא, צאו להליכה, קחו אתכם חבר או חברה, שכנה או אפילו אחד מבני המשפחה וצאו ביחד להליכה רגלית. כבר תתחילו את היום בגרעון קלורי, ובהרגשת רעננות ואנרגיה.
- במהלך היום שלפני הארוחה- אל תצומו! זה הכי גרוע, כי ברגע שהאוכל מגיע לשולחן אנחנו כל כך רעבים שאנחנו ישר מתנפלים קודם כל על הפחמימות, זה גורם לנו לתחושת מלאות מוקדמת ואנחנו לא יכולים להנות משאר הארוחה והמדברים המיוחדים על השולחן.
אז לאורך היום אכלו כרגיל, פחמימה מלאה חלבון וירקות, אפשר קצת להקטין את הכמויות כי בכל זאת אתם יודעים, בערב יש ארוחה יותר גדולה.
- לפני שאתם יוצאים מהבית לכיוון המארחים, קחו לכם פרי, הפרי ישביע את הרעב המיידי , יאפשר לכם להנות מחברת המשפחה בלי לחכות בקוצר רוח לארוחה וכשהאוכל יגיע לשולחן לא תהיו רעבים בטרוף ותוכלו לשקול מה אתם שמים על הצלחת.
- בתחילת הארוחה כשכל האוכל על השולחן, עצרו! נשמו נשימה עמוקה ותמלאו לעצמכם כוס מים, שתו אותה, ותתנו קודם לשאר יושבי השולחן להוריד לעצמם אוכל לצלחת, בזמן הזה שאתם יוצאים מנומסים, הסתכלו על כל המאכלים שיש על השולחן ותחשבו לעצמכם מה המאכלים המיוחדים שאין לכם ביומיום ושהכי מגרים אתכם – בשלב ראשון שימו רק אותם על הצלחת. נסו לקחת קודם כל מהבשר, דגים וסלטים, ורק בסוף מהפחמימות.
- אכלו לאט, ותתענגו על כל ביס. אם לקחת משהו שנראה ממש טוב אבל ברגע האמת לא ממש טעים לכם, וותרו עליו, הזיזו אותו לצד הצלחת – אל תתביישו, 'לא נעים' מת מזמן, חבל שתאכלו קלוריות מיותרות אם לא טעים לכם! חפשו משהו אחר בשולחן שעוד לא טעמתם.
- לאחר שסיימתם את סבב המאכלים המיוחדים הראשון, קומו רגע מהכיסא, "תעשו סיבוב" לרוב לוקח לתחושת השובע זמן להגיע ומרגישים אותה יותר כשעוברים למצב מאוזן, אז לכו "תשתפו ידיים" או "תלכו רגע להתפנות", חזרו לשולחן, שתו עוד כוס מים, ותבחנו את מצב הרעב שלכם. בפעם השניה לא חייב למלא את הצלחת! אפשר לקחת רק עוד קצת כדי לסגור פינה.
- תזכרו שעוד לא הגיעו הקינוחים, ונכון לקינוחים זה קיבה נפרדת אבל השומן מצטבר באותו התחת 🙂 , אז מכל מבחר הקינוחים על השולחן, בחרו לכם קינוח אחד בלבד את זה שהכייייי מגרה אתכם. אופציה נוספת היא לקחת עם בן/בת הזוג או מישהו מהמשפחה שני קינוחים ולחלוק את שניהם יחד, ככה תטעמו שניים אבל תאכלו רק חצי מהכמות של כל אחד. גם במקרה הקינוחים הרבה פעמים הדברים נראים ממש טוב אבל הטעם קצת פחות, אז אם לקחתם קינוח שבביס הראשון לא טעים לכם, אל תמשיכו לאכול סתם. שימו אותו בצד ותבחרו קינוח אחר. המטרה שתצאו מרוצים ושתהנו מהאוכל, אבל הכמות תהיה מאוזנת.
- החלק הכי חשוב בסוף הארוחה, תמצאו את הדרך לעשות הליכה!! השעה מאוחרת מזג האוויר נעים מאוד בתקופה הזו של השנה. תחליטו כל המשפחה ביחד שבתום הארוחה כולם יוצאים להליכה, זו לא צריכה להיות הליכה מהירה עם נעלי ספורט מגיני זיעה ושעון דופק! גם הליכה איטית ונעימה של 15-20 דקות יכולה לעשות את העבודה, גם האוכל קצת ירד ותכנסו למיטה בהרגשה טובה יותר, וגם לפחות תשרפו איזה ביס או שניים מהארוחה- אל תשכחו זה מצטבר.
שיהיה לכם חג שמח, שנה טובה ומוצלחת, שנה של בחירות נכונות, איזון והכי חשוב בריאות, הגוף והנפש!
ממני אליכם
נוגה💜
- הידעת? מזל החודש: מאזניים, המאזניים מהווים סמל למאזני הצדק בהם נמדדים ונשקלים המעשים הטובים וחטאי הבריות, אשר ביום הדין ידונו לכף זכות או לכף חובה. אדם שוקל מעשיו ועושה חשבון נפש (עורך מאזן שנתי).